U kiest voor LoopbaanNaPolitiek (LNP) als u een ècht individueel maatwerk traject wilt dat resultaat oplevert. En onze ervaring leert dat hoe eerder u begint met focussen op nieuw werk, hoe eerder u dat vindt!

Wat kenmerkt een traject bij LNP?

  1. Inleven: Nieuwsgierigheid en betrokkenheid van de coach (zelf vaak oud-bestuurder) die zich inleeft in uw persoonlijke situatie en zich met de rest van ons team committeert aan het slagen van uw traject.
  2. Inspireren: Realisme in het bepalen van uw marktwaarde en inspiratie voor de toekomst, door o.a. een competentiegericht executive assessment met uitgebreide rapportage en onze Post HBO leergang ‘Persoonlijk Leiderschap & Loopbaan voor Ambtsdragers’.
  3. Resultaat: Nieuw werk en inkomen binnen Cedeo erkenning met een zeer hoog klanttevredenheidspercentage. En bijbehorend slagingspercentage. Gemiddeld vinden onze kandidaten binnen 8 maanden nieuw werk en inkomen. Gemiddelde uitkeringsduur van onze kandidaten is 1,5 jaar.

Opgetekend van één van onze kandidaten

“Ten eerste ben ik blij dat ik ruim voordat ik stopte als wethouder, samen met een coach van LoopbaanNaPolitiek ben begonnen na te denken over de periode daarna. Het assessment, de netwerkgesprekken en ook het als wethouder opgebouwde netwerk hebben me enorm geholpen om te zijn wie en waar ik nu ben.”